top of page

Jak se na focení připravit - oblečení

Aktualizováno: 23. 6. 2021

Chystáte se na focení se mnou a jste nervózní, protože nevíte, jak se připravit?

Buďte v klidu, takových je mnoho, a proto jsem se rozhodla sepsat Vám, co před focením udělat a jaké oblečení si vzít.


Hlavně pohodlí!


Nejdůležitější je, abyste se na focení cítili pohodlně, proto si neberte nic, co by Vás škrtilo, tlačilo, škrábalo, či jinak vyvádělo z míry a znervózňovalo. Na průběh focení i výslednou fotografii to má pak vliv.


Oblečení by mělo odpovídat stylu focení, to znamená, pokud chcete na fotce vypadat něžně a elegantně, určitě si neberte sportovní bundu, nebo boty atd. a naopak. Pokud se však chcete fotit jako rodina, měli byste se nějakým způsobem sladit. Každý člen v jiné barvě a stylu působí poněkud nesourodě a na fotce to nevypadá hezky.


Vyhněte se potiskům, různým obrázkům a podobně. Ideální je jedna barva kusu oblečení. Zvolte ji však střídmě. Křiklavé a neonové barvy na focení nepatří. Neberte si ani oblečení s divokými vzory.


Muži nezkazí nic hezkou jednoduchou košilí s dlouhými rukávy (vždycky se dají ohrnout), nebo dobře vypadajícím tričkem (opět platí raději bez vzorů a nápisů). Ženy mohou zvolit klidně šaty, nebo sukni a podtrhnout tak svoji ženskost. Kalhotami ale také nic nezkazíte. Opět zde platí, aby byl svršek spíše jednobarevný.


Oblečení volte také podle ročního období- na podzimní, či zimní (Vánoční) focení se hodí teplé barvy- okrová, oranžová i červená (popřípadě tmavá zelená). Na jarní a letní focení využijete spíše jemné, pastelové barvy a lehčí materiály.

A pamatujte, pokud rádi nosíte doplňky, nezapomeňte si vzít i ty.




Zde se můžete podívat na nějaké tipy:



49 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Tipy

bottom of page